Pesto iz regrata
Mmmmm kako diši po regratu...na terasi imam polno košaro sveže nabranega, zelenega, naravnega zdravila...
Že dober mesec se veselo bašemo s tem zelenim zakladom in priznam, da naravnost uživamo.
Regrat se lahko uporabi na več načinov, sploh če imaš Thermomix, ki ti olajša marsikatero kuharsko tegobo in naredi rezultat najboljši :)
Danes sem se odločila za slasten pesto, ki ga imate v Thermomixu pripravljenega v nekaj sekundah, odlično pa se ne prileže le testeninam, ampak tudi krompirju v vseh oblikah, juham ali pa kot svež namaz na hrustljavo popečeni domači bageti...mmmmm...
In, kako ga pripravimo...potrebujemo:
80 g parmezana nerezanega na koščke
30 g orehov
1 velik strok česna
80 g opranega regrata (lahko tudi veliki listi)
120 g oljčnega olja
V posodo aparata stresemo koščke parmezana in zmeljemo na:
15 s, hitrost 10
V 15 s nam perfektno zmelje parmezan :) nič več mučenja in ribanja na roke :)
Parmezanu dodamo vse ostale sestavine in zmeljemo:
20 s, hitrost 7
Preden se obrnemo, nam robotek že zacinglja in pesto je readyyyyyyy :)
Pripravljen pesto je res kremast, fantastično zmešan in noro dober :)
Pripravljen pesto takoj postrežemo ali pa ga shranimo v kozarček in damo na hladno ter zmažemo v treh dneh :)
Že dober mesec se veselo bašemo s tem zelenim zakladom in priznam, da naravnost uživamo.
Regrat se lahko uporabi na več načinov, sploh če imaš Thermomix, ki ti olajša marsikatero kuharsko tegobo in naredi rezultat najboljši :)
Danes sem se odločila za slasten pesto, ki ga imate v Thermomixu pripravljenega v nekaj sekundah, odlično pa se ne prileže le testeninam, ampak tudi krompirju v vseh oblikah, juham ali pa kot svež namaz na hrustljavo popečeni domači bageti...mmmmm...
In, kako ga pripravimo...potrebujemo:
80 g parmezana nerezanega na koščke
30 g orehov
1 velik strok česna
80 g opranega regrata (lahko tudi veliki listi)
120 g oljčnega olja
V posodo aparata stresemo koščke parmezana in zmeljemo na:
15 s, hitrost 10
V 15 s nam perfektno zmelje parmezan :) nič več mučenja in ribanja na roke :)
Parmezanu dodamo vse ostale sestavine in zmeljemo:
20 s, hitrost 7
Preden se obrnemo, nam robotek že zacinglja in pesto je readyyyyyyy :)
Pripravljen pesto je res kremast, fantastično zmešan in noro dober :)
Pripravljen pesto takoj postrežemo ali pa ga shranimo v kozarček in damo na hladno ter zmažemo v treh dneh :)
S Thermomix-om je vse tako preprosto :)
Komentarji
Objavite komentar