Pesto iz regrata

Mmmmm kako diši po regratu...na terasi imam polno košaro sveže nabranega, zelenega, naravnega zdravila...

Že dober mesec se veselo bašemo s tem zelenim zakladom in priznam, da naravnost uživamo.

Regrat se lahko uporabi na več načinov, sploh če imaš Thermomix, ki ti olajša marsikatero kuharsko tegobo in naredi rezultat najboljši :) 

Danes sem se odločila za slasten pesto, ki ga imate v Thermomixu pripravljenega v nekaj sekundah, odlično pa se ne prileže le testeninam, ampak tudi krompirju v vseh oblikah, juham ali pa kot svež namaz na hrustljavo popečeni domači bageti...mmmmm...


In, kako ga pripravimo...potrebujemo:




80 g parmezana nerezanega na koščke
30 g orehov
1 velik strok česna
80 g opranega regrata (lahko tudi veliki listi)
120 g oljčnega olja



V posodo aparata stresemo koščke parmezana in zmeljemo na:


15 s, hitrost 10





V 15 s nam perfektno zmelje parmezan :) nič več mučenja in ribanja na roke :)


Parmezanu dodamo vse ostale sestavine in zmeljemo:

20 s, hitrost 7





Preden se obrnemo, nam robotek že zacinglja in pesto je readyyyyyyy :)


Pripravljen pesto je res kremast, fantastično zmešan in noro dober :) 




Pripravljen pesto takoj postrežemo ali pa ga shranimo v kozarček in damo na hladno ter zmažemo v treh dneh :)






S Thermomix-om je vse tako preprosto :)




Komentarji

Priljubljene objave